
GALETTE Z JABOLKI

Sestavine:
Testo:
-
300 g polnozrnate pirine moke
-
100 g kokosovega sladkorja
-
50 g jabolčnega pireja
-
100 g zmehčanega kokosovega olja
-
40 g sojinega napitka
-
1 žlička vanilijeve paste
-
ščepec soli
Nadev:
-
3-4 jabolka (srednje velikosti)
-
1 žlička cimeta
-
1/2 žličke klinčkov
-
1/2 žličke kardamoma
-
1/4 žličke ingverja
-
1/4 žličke muškatnega oreščka
-
1 žlička vanilijeve paste
-
2 žlici rjavega sladkorja
-
2 žlici limoninega soka
Navodila:
-
V stoječem mešalniku (s ploskim stepalnikom) zmešaj moko, sladkor, zmehčano kokosovo olje in sol.
-
Dodaj mešanico jabočnega pireja in sojinega napitka (sobne temperature).
-
Ponovno premešaj, dokler ne dobiš krhkega testa. Zavij ga v prozorno folijo za živila in ga ohladi v hladilniku vsaj 30 min.
-
Medtem pripravi jabolčni nadev. Olupi jabolka in jih nareži na tanke krhlje. V posodi jih zmešaj skupaj z začimbami, vanilijevo pasto, sladkorjem in limoninin sokom.
-
Segrej pečico na 180 °C.
-
Razvaljaj ohlajeno testo med dvema peki papirjema kolikor tanko lahko.
-
V sredino razporedi jabolka z začimbami v krogu. Robove krhkega testa "zapri" proti sredini.
-
Peči 20-30 min dokler testo ni pečeno, jabolka pa zmehčana.
-
Ponudi toplo z vanilijevim sladoledom ali kokosovo smetano.
Opombe:
-
Na koncu potresi s sladkorjem v prahu ali pripravi mešanico sladkorja v prahu z vodo (2 žlici vode, 2 žlici sladkorja v prahu).
-
Pomembno je, da se testo ne gnete, ampak samo premeša do enotne mase.
-
Hraniti v hladilniku, najboljše ostane do 3 dni.