top of page

GALETTE Z JABOLKI

IMG_0878.jpeg

Sestavine:

Testo:

  • 300 g polnozrnate pirine moke

  • 100 g kokosovega sladkorja

  • 50 g jabolčnega pireja

  • 100 g zmehčanega kokosovega olja

  • 40 g sojinega napitka

  • 1 žlička vanilijeve paste

  • ščepec soli

Nadev:

  • 3-4 jabolka (srednje velikosti)

  • 1 žlička cimeta

  • 1/2 žličke klinčkov

  • 1/2 žličke kardamoma

  • 1/4 žličke ingverja

  • 1/4 žličke muškatnega oreščka

  • 1 žlička vanilijeve paste

  • 2 žlici rjavega sladkorja

  • 2 žlici limoninega soka

Navodila:

  1. V stoječem mešalniku (s ploskim stepalnikom) zmešaj moko, sladkor, zmehčano kokosovo olje in sol.

  2. Dodaj mešanico jabočnega pireja in sojinega napitka (sobne temperature).

  3. Ponovno premešaj, dokler ne dobiš krhkega testa. Zavij ga v prozorno folijo za živila in ga ohladi v hladilniku vsaj 30 min.

  4. Medtem pripravi jabolčni nadev. Olupi jabolka in jih nareži na tanke krhlje. V posodi jih zmešaj skupaj z začimbami, vanilijevo pasto, sladkorjem in limoninin sokom.

  5. Segrej pečico na 180 °C.

  6. Razvaljaj ohlajeno testo med dvema peki papirjema kolikor tanko lahko.

  7. V sredino razporedi jabolka z začimbami v krogu. Robove krhkega testa "zapri" proti sredini.

  8. Peči 20-30 min dokler testo ni pečeno, jabolka pa zmehčana.

  9. Ponudi toplo z vanilijevim sladoledom ali kokosovo smetano.

Opombe:

  1. Na koncu potresi s sladkorjem v prahu ali pripravi mešanico sladkorja v prahu z vodo (2 žlici vode, 2 žlici sladkorja v prahu).

  2. Pomembno je, da se testo ne gnete, ampak samo premeša do enotne mase.

  3. Hraniti v hladilniku, najboljše ostane do 3 dni.

bottom of page