top of page

ČOKOLADNI BONBONI

IMG_1786.jpeg

70 - 100 bonbonov

Sestavine:

  • 225 g temne čokolade

  • 225 g veganske bele čokolade/temne čokolade

  • 150 g oreščkastega masla (arašidovo/mandljevo/tahini)

  • 150 g zdrobljenega korneta/koruznih kosmičev

Navodila:​

  1. Stemperiraj čokolado v 30 sekundnih premorih v mikrovalovni pečici. Vmes večkrat premešaj z lopatico za mešanje.

  2. Ko je čokolada stopljena, dodaj oreščkasto maslo in ponovno premešaj.

  3. Mešanici dodaj zdrobljen kornet/koruzne kosmiče. Ponovno premešaj.

  4. Maso s pomočjo zvaljaj med dvema peki papirjema.

  5. Postavi v hladilnik 15-20 min.

  6. Ko se strdi, nareži na kvadrate in uživaj s čokoladnimi bonboni ob dobri kavi ali kakavu ;)

Opombe:

  1. Lahko uporabiš samo belo ali samo temno čokolado.

  2. Pomembno je, da bonboni pred razrezom na kvadrate niso preveč ohlajeni, saj se lahko ob rezanju zlomijo.

  3. Hraniti v zaprti posodi v hladilniku do 3 mesce.

bottom of page