
ČOKOLADNI BONBONI

70 - 100 bonbonov
Sestavine:
-
225 g temne čokolade
-
225 g veganske bele čokolade/temne čokolade
-
150 g oreščkastega masla (arašidovo/mandljevo/tahini)
-
150 g zdrobljenega korneta/koruznih kosmičev
Navodila:
-
Stemperiraj čokolado v 30 sekundnih premorih v mikrovalovni pečici. Vmes večkrat premešaj z lopatico za mešanje.
-
Ko je čokolada stopljena, dodaj oreščkasto maslo in ponovno premešaj.
-
Mešanici dodaj zdrobljen kornet/koruzne kosmiče. Ponovno premešaj.
-
Maso s pomočjo zvaljaj med dvema peki papirjema.
-
Postavi v hladilnik 15-20 min.
-
Ko se strdi, nareži na kvadrate in uživaj s čokoladnimi bonboni ob dobri kavi ali kakavu ;)
Opombe:
-
Lahko uporabiš samo belo ali samo temno čokolado.
-
Pomembno je, da bonboni pred razrezom na kvadrate niso preveč ohlajeni, saj se lahko ob rezanju zlomijo.
-
Hraniti v zaprti posodi v hladilniku do 3 mesce.