top of page

PIŠKOTI S KREMASTO ČOKOLADO

IMG_1468.jpeg

15-20 piškotov

Sestavine:

  • 120 g zmehčanega kokosovega olja

  • 180 g belega/rjavega/kokosovega sladkorja

  • ščepec soli

  • 60 g jabočnega pireja

  • 30 g sojinega napitka

  • 280 g polnozrnate pšenične/pirine moke

  • 1 žlička pecilnega praška

  • temna čokolada v koščkih

Navodila:

  1. V stoječem mešalniku (s ploskim stepalnikom) zmešaj zmehčano kokosovo olje, sladkor in sol.

  2. Dodaj mešanico jabolčnega pireja in sojinega napitka (sobne temperature).

  3. Na koncu dodaj moko in pecilni prašek.

  4. Maso za kekse zavij v obliki diska v prozorno folijo za živila tako, da izstisneš ven ves zrak. Pusti, da v hladilniku počiva vsaj 30 min.

  5. Segrej pečico na 170 °C.

  6. Ko je masa ohlajena, oblikuj 40 g kroglice, jih splošči, vstavi kos temne čokolade in "zapri" nazaj v kroglico. Na peki papirju jo rahlo splošči.

  7. Na pekaču pusti dovolj prostora med rahlo sploščenimi kroglicami, saj se bodo nekoliko razlezle.

  8. Peči 12-16 min do zlato rjave barve. Piškoti morajo ostati mehki.

Opombe:

  1. Lahko zamenjaš 3 žlice moke s kakavom v prahu (+ 1 žlica sladkorja) za še bolj čokoladno verzijo piškotov.

  2. Hraniti v zaprti posodi v hladilniku do 3 mesce.

bottom of page