
PIŠKOTI S KREMASTO ČOKOLADO

15-20 piškotov
Sestavine:
-
120 g zmehčanega kokosovega olja
-
180 g belega/rjavega/kokosovega sladkorja
-
ščepec soli
-
60 g jabočnega pireja
-
30 g sojinega napitka
-
280 g polnozrnate pšenične/pirine moke
-
1 žlička pecilnega praška
-
temna čokolada v koščkih
Navodila:
-
V stoječem mešalniku (s ploskim stepalnikom) zmešaj zmehčano kokosovo olje, sladkor in sol.
-
Dodaj mešanico jabolčnega pireja in sojinega napitka (sobne temperature).
-
Na koncu dodaj moko in pecilni prašek.
-
Maso za kekse zavij v obliki diska v prozorno folijo za živila tako, da izstisneš ven ves zrak. Pusti, da v hladilniku počiva vsaj 30 min.
-
Segrej pečico na 170 °C.
-
Ko je masa ohlajena, oblikuj 40 g kroglice, jih splošči, vstavi kos temne čokolade in "zapri" nazaj v kroglico. Na peki papirju jo rahlo splošči.
-
Na pekaču pusti dovolj prostora med rahlo sploščenimi kroglicami, saj se bodo nekoliko razlezle.
-
Peči 12-16 min do zlato rjave barve. Piškoti morajo ostati mehki.
Opombe:
-
Lahko zamenjaš 3 žlice moke s kakavom v prahu (+ 1 žlica sladkorja) za še bolj čokoladno verzijo piškotov.
-
Hraniti v zaprti posodi v hladilniku do 3 mesce.